17 april 2018 – Werkzaamheden Ecolution

In verband met de aanstaande trip naar het Geminipark worden op de werf de laatste werkzaamheden uitgevoerd en wordt het schip weer te water gelaten. Ook dit werd vastgelegd door Koos Boertjens.

Lees verder

9 april 2018 – Ecolution verandert van kleur

Op 6, 7 en 8 april is er weer druk gewerkt aan de Ecolution. Naast NG Shipyards waren er ook nu weer een aantal vrijwilligers present om aan de slag te gaan. Vanwege de plannen die op stapel staan wordt het schip grondig opgeknapt en verandert het van kleur. Over de plannen kunnen we nu nog niet verder uitweiden maar de verandering van kleur kunnen we alvast wel laten zien.

Lees verder

10 maart 2018 – Ecolution uit het water voor opknapbeurt

Op 10 maart 2018 is de Ecolution door NG Shipyard uit het water gehesen voor een grondige opknapbeurt. Vrijwilligers en schipper hebben het schip naar de werf gevaren. Vele vrijwilligers waren hierbij aanwezig en maakten een start met de schoonmaak van het schip.

Lees verder

2 mei 2016 – De Ecolution aan de vooravond van een grote verbouwing

De Ecolution is een schip vol duurzame technieken en toepassingen, die na tien jaar weer aan een update toe zijn. Daarnaast is er het ambitieuze plan om in 2017 of 2018 rond de Noordpool te varen en daarvoor zijn ook aanpassingen nodig. Het schip wordt dus geheel up to date gemaakt en zal zo weer voorop gaan varen in de duurzame vaart. Er staat veel te gebeuren op technisch vlak en dat vormt het perfecte moment voor een gesprek met de bouwer en verbouwer van de Ecolution: Albert Keizer.

Lees verder

31 juli 2015 – De Ecolution is weer thuis

Na ruim een jaar in Willemstad, CuraƧao, te hebben gelegen, is de Ecolution, het energiezuinige woon- en zeilschip, bedacht door astronaut Wubbo Ockels, weer thuis in Nederland. Het schip werd vanochtend rond 12.00 uur feestelijk onthaald in de haven van Lauwersoog.

De initiatiefnemers van de Stichting WadDuurzaam hebben hiermee een blikvanger van formaat binnengehaald.

Lees verder